Uusi lippukunnanjohtaja esittäytyy

Hei!

SaukkoMinä olen Järvihaukkojen uusi lippukunnanjohtaja Samuel Rinnetmäki, partionimeltäni Saukko.

Liityin partioon syksyllä 2017 oltuani ensin Järvihaukkojen kesäleirillä Repovedellä ei-vielä-partiolaisena. Keväällä 2018 kouluttauduin vaeltajaluotsiksi eli 28–22-vuotiaiden partiolaisten tukihenkilöksi. Kävin myös muutamassa sudenpentujen kokouksessa kertaamassa kartanlukutaitoja ja suunnistusta lähimaastossa.

Ennen viime marraskuun syyskokousta edellinen lippukunnanjohtaja Olli soitti minulle ja kysyi, olisinko kiinnostunut jostain luottamustehtävästä Järvihaukkojen hallinnossa. Juttelimme aiheesta vähän ja lupasin olla käytettävissä varatoiminnantarkastajaksi. Syyskokouksessa minut valittiinkin yllättäen lippukunnanjohtajaksi. Olin itse sitä mieltä, että noin vuoden partiokokemus ei vielä ihan riittäisi lippukunnan johtamiseen. Muilla hyvillä ehdokkailla oli kuitenkin esteitä, joiden vuoksi juuri tämä vuosi olisi ollut heille hankala lippukunnanjohtajan pestin hoitamiseen.

Olen ollut mukana perustamassa useaa yhdistystä. Olen toiminut pitkään noin 80-jäsenisen osuuskunnan hallituksessa, pari viimeisintä vuotta varapuheenjohtajana. Minulla on kokemusta myös taloyhtiöiden ja koulun vanhempainyhdistyksen hallitusten jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä. Osallistun kaksosveljeni startupin advisory boardiin. Kuuluin edellisessä työpaikassani 10 vuoden ajan hallintolinjan johtoryhmään. Kaikki nuo tehtävät tuntuvat kuitenkin pieniltä verrattuna partiolippukunnan johtamiseen. Lippukunnanjohtaja on viime kädessä vastuussa yli sadan lapsen ja nuoren kasvatusohjelman toteuttamisesta ja kehittämisestä, viestinnästä, turvallisuudesta ja kaikkien jäsenten viihtyvyydestä.

Onneksi tähän pestiin pätee sama periaate kuin muihinkin partiossa – kaikkea vastuuta ei tarvitse kantaa yksin ja tukea on aina saatavilla. Lippukunnan johtamisen ytimeen osallistuvat lisäkseni ohjelmajohtaja Nini, pestijohtaja Konsta. Johtokolmikon lisäksi Järvihaukkojen hallitukseen valittiin kolme muuta varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä. Edellinen lippukunnanjohtaja Olli jatkaa hallituksen jäsenenä ja lippukunnan varajohtajana. Kun tieto valinnastani levisi, sain vielä samana iltana useita viestejä, joissa onnittelujen lisäksi tarjottiin apua ja tukea. Kiitos niistä kaikista! Olen jo ehtinyt saada paljon tukeanne, ja tarvitsen vuoden aikana varmasti lisää.

Olen 20 vuoden työurani aikana päässyt osallistumaan useisiin eri tavoilla johtamiseen liittyviin koulutuksiin ja koulutusohjelmiin. Olen johtanut projekteja, työryhmiä ja tiimejä. Suoritin myös työn ohella vuosina 2006–2009 ylemmän korkeakoulututkinnon osaamisen johtamisesta. Nykyisessä työssäni osallistun konsulttina organisaatioiden toiminnan kehittämiseen. Opinnoista ja pienistä johtamistehtävistä huolimatta en pidä itseäni kokeneena johtajana. Lippukunnan johtaminen on minulle ihan uudenlainen johtamishaaste ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia oppimiseen ja kasvamiseen. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että vaikka lippukunnanjohtajana pyrin  parhaani mukaan olemaan esimerkkinä muille, olen itsekin tehtävässäni oppimassa ja kehittymässä.

Syyskokouksessa Järvihaukkojen teemaksi vuodelle 2019 asetettiin ”ystävyyttä yli rajojen” ja johtajiston yhteistyön kehittäminen. Itse haluaisin antaa oman panokseni nimenomaan yhteishengen kehittämiseen. Lisäksi uusi johtokolmikko kyselee tammikuussa kaikilta jäseniltä ja lasten vanhemmilta toiveita toiminnan kehittämisen painopisteistä. Näiden perusteella hallitus laatii tarkemman toimintasuunnitelman lippukunnan toiminnan ohjaamiseksi ja kehittämiseksi vuoden aikana. Kehittämistoiveita ja palautetta saa toki antaa milloin ja missä vain.

Oikein erinomaista vuotta 2019 kaikille Järvihaukoille!

Saukko