Hyvä tietää (usein kysytyt kysymykset)

K: Perheelläni ei ole aina mahdollista maksaa retkimaksuja tai leirimaksuja.

V: Usein isoille leireille on mahdollista hakea stipendiä jotka myönnetään tilannekohtaisesti. Lippukunnan omat retket ovat yleensä mahdollisimman halpoja, mutta jos tilanne ei mahdollista lisäkustannuksia, ota yhteyttä retken johtajaan. Yleensä asiat saadaan hoidettua.

K: Minkälainen puukko kannataa ottaa retkille?

V: Sudenpennuille suosittelemme esim partiopuukkoa tämän kaksipuolisen sormensuojan takia. Puukoksi ei suositella mm: keittiöveitsiä, juuresveitsiä, sieniveitsiä, tylsiä puukoja jne. Nämä ovat vaarallisia. Kun puukkoa käytetään partiossa, johtaja on aina mukana!

K: Otetaanko retkille omaa ruokaa mukaan?

V: Retkillä tarjotaan kunnon ruokaa. Mukaan voi toki ottaa naposteltavaa, jos vaikka karkkihammasta alkaa kolottaa. Lippukunnan käytäntö on, että energiajuomat eivät kuulu leireille.

K: Mitä varusteita retkellä tarvitaan?

V: Jokaiselle retkelle annetaan erikseen varustelista, johon on listattu retkellä tarvittavat varusteet.

Aina vaaditut varusteet:

  • Partiohuivi
  • Makuupussi ja -alusta
  • Vaihtovaatteet, hyvä nyrkkisääntö on pakata 1 aluskerrasto joka päivälle ja housuja joka toiselle. Silloin riittää vaatteita niin lyhyille viikonloppuretkille kuin viikon leireille.
  • Hygieniavälineet, pyyhe saippuat hammashoitovälineet. jne
  • Ruokailuvälineet
  • Kaikkiin varusteisiin nimi selvästi kirjoitettuna. Isoille leireille lähtiessä varusteisiin kannattaa merkitä myös oma lippukunta.
K: Miten merkit ommellaan partiopaitaan?

V: Katso Suomen Partiolaisten sivuilta partioasut ja -merkit.

K: Hukkasin partiohuivini. Miten saan uuden?

V: Scandinavian Outdoor Storesta voi ostaa sinisen partiohuivin. Voit myös kysyä ryhmäsi johtajalta, onko kolon varastossa huiveja. Kololta ostettuna hinta on sama kuin Scandinavian Outdoor Storesta. Järvihaukkojen huivimerkkejä löytyy kololta. Niiden hinta on 5 €.

K: Miten eri uskonnot sopivat partioon?

V: Kaikki uskonnot ovat tervetulleita. Partio-ohjelmassa on kristillisiä vaikutteita. Hengelliselle ohjelmalle tarjolla on vaihtoehtoista aatteellista ohjelmaa.

K: Minkä ikäisenä partion voi aloittaa?

V: Partioon voi liittyä aikaisintaan 7-vuotiaana, mutta yläikärajaa ei ole.

 

Katso myös hyödyllisiä linkkejä ja tietoja lippukunnasta.